łosoś w sezamie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    1 szt
  • sezam

    3 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna (łyżki)

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet kroimy na kawałki solimy pieprzymy .Obtaczamy w mące potem w jajku .Sezam dajemy na rozgrzaną patelnie prażymy potem mielimy w malakserze ,rozdrabniaczu .Rybkę po jaku obtaczamy w zmielonym sezamie smażymy na oliwie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 04.11.2011 15:40
o jej
kielcok1 02.11.2011 14:17
a co na to łosoś
kielcok1 18.09.2011 16:50
to dla koneserów
ronald88 31.08.2011 15:01
mniam
treonina 01.07.2011 00:14
taaaaaak! moja ulubiona rybka! tego jeszcze nie robiłam! świetny pomysł!
treonina 27.06.2011 00:46
mega!
stokrotka 01.05.2011 10:29
spróbuję
rakow2 25.03.2011 16:02
rybka lubi pływać
eli_555 01.08.2010 23:34
Jeszcze takiej rybki nie robiłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat