Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sezamie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 60 dag
mąka pszenna 2 łyżki
białko 1 szt
sezam 4 łyżki
olej do smażenia
cebula biała 1szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cytryna 1 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
limonka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sezamie

Filety opłukać, starannie osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, następnie filety oprószyć mąką. W misce ubić białko na sztywną pianę. Łososia panierować w białku, a potem w sezamie. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę z obu stron na złoty kolor. Łososia wyjąć i odsączyć z oleju na ręczniku papierowym. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę - ok. 5 minut - dodać listki laurowe, sok z cytryny i kilka łyżek wody. Doprawić solą i pieprzem. Zalać tym łososia . Udekorować limonką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 28.11.2012 17:20
w sezamie jeszcze nie robiłam ale musi być wyjątkowo pyszny :)
jozefinach 19.11.2012 08:36
Lubię łososia.
Iwka 18.11.2012 21:51
pyszna rybka
Ola1984 18.11.2012 21:36
rybom mówimy tak :)
caffee_tea 18.11.2012 21:31
uwielbiam łosoś
Lemon 18.11.2012 21:02
super
DOROTA/PATI197799 18.11.2012 20:28
MOJE SMAKI, SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak