Łosoś w marynacie pomarańczowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    1/5 kg
  • pomarańcza

    1 sztuka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet myjemy i osuszamy, wyjmujemy ewentualne ości. Kroimy na porcje.

Pomarańczę sparzamy i ścieramy na tarce skórkę, wyciskamy sok z pomarańczy.

W misce kładziemy łososia (skórą do góry) zalewamy sokiem pomarańczowym i obkładamy startą skórka z pomarańczy. Zamykamy miskę i odstawiamy na 24 godz. do lodówki.

Na drugi dzień odsączamy z marynaty, nacieramy papryką słodką, solimy, pieprzymy i grillujemy na patelni grillowej z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 05.10.2013 10:02
gratuluję najwyższej oceny!! królewska ta Twoja rybka:-)
aniagdz 04.10.2013 12:33
łosoś;) w każdej postaci
agnieszka214 30.09.2013 10:06
smak pomarańczy i mieso mniam
2milutka 30.09.2013 10:04
takiej jeszcze nie jadłam aż ślinka leci:)
Joannasz3190 30.09.2013 09:47
Wygląda przepysznie :)
Magula 30.09.2013 09:29
fajna, pyszna rybka
magdziorka6 30.09.2013 09:07
wykwintna rybka wykwintnie zrobiona
Agnieszka-87-25 30.09.2013 08:42
wyśmienita potrawa
sylwia_mc 30.09.2013 08:41
Pyszna ryba i zdrowa
Konczi 30.09.2013 07:58
bardzo apetycznie przygotowana rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat