Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w marynacie pomarańczowej

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1/5 kg
pomarańcza 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w marynacie pomarańczowej

Filet myjemy i osuszamy, wyjmujemy ewentualne ości. Kroimy na porcje.

Pomarańczę sparzamy i ścieramy na tarce skórkę, wyciskamy sok z pomarańczy.

W misce kładziemy łososia (skórą do góry) zalewamy sokiem pomarańczowym i obkładamy startą skórka z pomarańczy. Zamykamy miskę i odstawiamy na 24 godz. do lodówki.

Na drugi dzień odsączamy z marynaty, nacieramy papryką słodką, solimy, pieprzymy i grillujemy na patelni grillowej z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.10.2013 10:02
gratuluję najwyższej oceny!! królewska ta Twoja rybka:-)
aniagdz 04.10.2013 12:33
łosoś;) w każdej postaci
agnieszka214 30.09.2013 10:06
smak pomarańczy i mieso mniam
2milutka 30.09.2013 10:04
takiej jeszcze nie jadłam aż ślinka leci:)
Joannasz3190 30.09.2013 09:47
Wygląda przepysznie :)
Magula 30.09.2013 09:29
fajna, pyszna rybka
magdziorka6 30.09.2013 09:07
wykwintna rybka wykwintnie zrobiona
Agnieszka-87-25 30.09.2013 08:42
wyśmienita potrawa
sylwia_mc 30.09.2013 08:41
Pyszna ryba i zdrowa
Konczi 30.09.2013 07:58
bardzo apetycznie przygotowana rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak