Łosoś w liściach kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty włoskiej

  • ziarenka czerwonego pieprzu

  • sok z cytryny

  • cukier

  • pęczek natki

  • masła

    2łyżki
  • łyżka mąki

  • szklanka śmietany

  • sól

  • pieprz

  • ryż

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę na chwilkę wkładamy do wrzątku i sparzamy, osączamy. Zdejmujemy wierzchnie, największe liście. Łososia kroimy na 8 kawałków, skrapiamy sokiem z cytryny. Każdy kawałek zawijamy w liście kapusty. Układamy w garnku i zalewamy gorącym bulionem i podgrzewamy ok. 20min.Gotową rybę wyjmij. Z mąki i masła zrób zasmażkę. Rozprowadź 2 szklankami wywaru z ryby i śmietaną. Mieszając zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Rybę podawaj z sosem, możesz posypać czerwonym pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat