Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 3-4 kawałki
ciasto francuskie 1 opak
ser żółty 3-4 plastry
jajko 1 szt
chleb 3-4 kromki
natka pietruszki 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Sam środek chleba mielimy z natką pietruszki i przyprawami.

Łososia oddzielamy od skóry.

Ciasto francuskie cienko rozwałkowujemy.

Na cieście francuskim kładziemy plasterek sera żółtego, następnie łososia.
Krok 1 - Łosoś w cieście francuskim foto
2
Na łososia kładziemy zmielony chleb z przyprawami.
Krok 2 - Łosoś w cieście francuskim foto
3
Brzegi ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem i sklejamy tworząc kwadrat. Od góry nacinamy nożem. Całość smarujemy jajkiem.
Krok 3 - Łosoś w cieście francuskim foto
4
Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Łosoś w cieście francuskim foto
5
Smacznego!!!
Krok 5 - Łosoś w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 14.02.2014 21:26
lubię takiego łososia :)
agnieszka131919 14.02.2014 21:08
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak