Przepis i sposób przygotowania na: łosoś smażony na warzywach
• na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło, smażymy łososia po 5 min z każdej strony,
• zdejmujemy z patelni i zabezpieczamy przed wystygnięciem,
• na patelnie dodajemy 6 cieniutkich plastrów cytryny, chwilę obsmażamy,
• dodajemy mąkę, a po chwili wodę i śmietanę ciągle mieszając, posypujemy solą, pieprzem, dodajemy liść kafiru i jeszcze chwilę podgrzewamy,
• bakłażana kroimy w plastry, większe plastry kroimy na pół, polewamy oliwą, posypujemy solą pieprzem i papryką, obsmażamy na osobnej patelni,
• kiełki mieszamy z listkami kolendry, polewamy częścią sosu cytrynowego, mieszamy,
• kiełki rozkładamy na talerzach, dookoła układamy plastry bakłażana, na kiełkach kładziemy rybę,
• polewamy całość sosem