Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Łosoś norweski w kruszonce ziołowej podany z grzybami w śmietanie ze świeżo tartym serem oscypek

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperk drobno posiekany
1 pęczek
masło
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
drobno posiekany świeży tymiank
0,5 łyżeczki
oliwa
5 łyżek
śmietana 36%
150 g
masło
1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku
1 szczypta
Sklep Prymat
wino białe wytrawne
50 ml
filet z łososia
600 g
natka pietruszki
1 łyżka
oscypek
200 starty
prawdziwki
400 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
cebula
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś norweski w kruszonce ziołowej podany z grzybami w śmietanie ze świeżo tartym serem oscypek

Na połowie oliwy z oliwek i jednej łyżce masła podsmażyć cebulę oraz oczyszczone i pokrojone w plastry grzyby. Dodać białe wino, śmietanę i gotować do momentu odparowania wody. Całość doprawić do smaku natką pietruszki, tymiankiem, solą i świeżo mielonym pieprzem. Łososia pokroić na cztery części, doprawić przyprawą do ryb Prymat i marynować ok. 2-4 godzin. Na zamarynowanej rybie ułożyć masę przygotowaną z masła, bułki tartej, koperku i pietruszki, a następnie piec 15 minut w temperaturze 180°C. Proponuję, aby na ostatnie 5 minut pieczenia przełączyć piekarnik na grzanie górne, co pozwoli na uzyskanie złotego koloru kruszonki. Tak przygotowanego aromatycznego łososia norweskiego podawać na grzybach leśnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 29.12.2013 23:03
No to się nazywa poezja smaku...składniki idealnie dobrane..kompozycja która rozpływa się w ustach...brak słów ...
[email protected] 17.12.2011 06:04
Lubie ser
novita26 23.09.2011 08:27
super
kotlet 02.08.2011 23:23
pyszności
forgielka 19.05.2011 10:14
super
Kopiko1983 05.05.2011 06:35
Baaardzo ciekawe i smacznie brzmi!
Jaheira11 12.04.2011 22:12
chętnie bym spróbowała
Bart 25.03.2011 23:51
ciekawy przepis
monika154 20.03.2011 12:03
smaczne
nikusonka 14.02.2011 23:21
fajny przepis, warto spróbować.
AgaS10 02.02.2011 20:31
już bym pojadła:)
Aneta42 04.01.2011 09:58
Extra, bardzo dobre !
szajba2 23.12.2010 15:29
bez oscypka może bym spróbował
mala2021 06.12.2010 15:28
uwielbiam łososia,myślę że będzie pyszne
Sylwia88 06.11.2010 13:24
może być dobre
Barbara55 25.06.2010 14:07
znowu ten oscypek
Ewa109 16.05.2010 07:32
Zapowiada sie przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak