Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś norweski pieczony z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 500 gram
ziemniaki 2 szt
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
koperek 4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś norweski pieczony z grilla

Kroki postępowania

1
Oliwę, sól, pieprz i koperek mieszamy razem i wkładamy oczyszczonego łososia. Ziemniaki obieramy i kroimy na cienkie plasterki.
Krok 1 - Łosoś norweski pieczony z grilla foto
2
Na folii aluminiowej w układamy najpierw pasterki ziemniaków posypujemy lekko solą i pieprzem.
Krok 2 - Łosoś norweski pieczony z grilla foto
3
Łososia układamy na ziemniakach i szczelnie zawijamy folię. Pieczemy na grillu, aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego
Krok 3 - Łosoś norweski pieczony z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 07.07.2014 10:40
Lubię grilowanego łososia.Zimą robię na patelni grillowej.
Andysz 07.07.2014 09:08
to pyszna ryba ;)
Ewelina1991 07.07.2014 09:06
uwielbiam tak przyrządzonego łososia
Gracer 07.07.2014 09:00
świetne połączenie - idealne na grilla
luna76 07.07.2014 08:51
Wspaniałe danie :)
Noruas 07.07.2014 08:49
Zdrowa rybka :) super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak