Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na maśle czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 sztuka
sól i pieprz
sok z cytryny 0,5 sztuki
masło klarowane do smażenia
czosnek ząbki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na maśle czosnkowym

Rybę płuczemy osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny , przyprawiamy sola i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na godzinę . Masło rozgrzewamy , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, na maśle smażymy łososia. Ok 4-5 minut z jednej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.01.2017 17:30
Na pewno smaczny na takim masełku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak