Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
marchewki 2
natka pietruszki 3 gałązki
mąka 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kostka mięsna
przyprawy
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z marchewką

Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną, paprykę w proszku,czosnek granulowany, ziele angielskie, liście laurowe i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. W tym czasie obrane marchewki kroimy w słupki i dodajemy do duszonej łopatki. Jak wszystko będzie miękkie dodajemy natkę pietruszki i zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak