Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Łopatka z marchewką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości
70 dkg
marchewki
2
natka pietruszki
3 gałązki
mąka
1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kostka mięsna
przyprawy
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 szt
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
smalec
1 łyżka
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z marchewką

Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną, paprykę w proszku,czosnek granulowany, ziele angielskie, liście laurowe i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. W tym czasie obrane marchewki kroimy w słupki i dodajemy do duszonej łopatki. Jak wszystko będzie miękkie dodajemy natkę pietruszki i zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak