Łopatka z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    70 dkg
  • marchewki

    2
  • natka pietruszki

    3 gałązki
  • mąka

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • kostka mięsna

  • przyprawy

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Czosnek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym smalcu. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną, paprykę w proszku,czosnek granulowany, ziele angielskie, liście laurowe i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. W tym czasie obrane marchewki kroimy w słupki i dodajemy do duszonej łopatki. Jak wszystko będzie miękkie dodajemy natkę pietruszki i zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat