Łopatka z fasolką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1,5 kg
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    1 szt
  • pieczarki

    0,5 kg
  • pieprz

    3 szczypty
  • przyprawa uniwersalna

    3 łyzki
  • lub kucharek

    1 łyżka
  • cebula biała

    1 szt
  • olej do smażenia

    3 łyzki
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki czyścimy ,kroimy w plastry ,gotujemy odcedzamy .Łopatkę kroimy w niewielkie kawałki ,i z cebulą podsmażamy na oleju .Podlewamy woda ,dodajemy warzylion lub kucharka i dusimy razem do miękkości mięsa. Dodajemy przecier i fasole w raz z wodą z puszki .Doprawiamy do smaku pieprzem ,dodajemy pieczarki ,Mieszamy i dusimy aż się wszystko ładnie połączy.Podajemy do ziemniaczków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 17.07.2013 17:05
muszę spróbować
Bernadeta 23.02.2013 22:32
pycha
AGNIESZKA144 17.02.2012 18:59
warte spróbowania
olkaaa 13.02.2012 08:06
fajne
PaniMISIOWA 30.12.2011 12:19
apetyczna
Justa32 09.09.2011 09:30
smaczna
barbara11561 28.06.2011 09:46
Smaczne:)
Grażyna13 28.05.2011 12:08
Podoba mi się :)
matii6 07.05.2011 19:48
pysznie to wygląda
alaaa 11.02.2011 18:13
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat