Łopatka z cebulą smażona i duszona do fasolki po bretońsku

Łopatka z cebulą smażona i duszona do fasolki po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    50 dag
  • cebula biała

    3
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • Kucharek SMAK LATA

  • pieprz kolorowy

  • sól

  • Marynata do mięs słodko - kwaśna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę , cebulę w pół plasterki , całość posypujemy wszystkimi przyprawami mieszamy i wkładamy do lodówki na pół godziny , po tym czasie najpierw smażymy, po podsmażeniu podlewamy wodą i dusimy pół godziny aby powstał cały smak . Ja jeszcze robiłam w taki sposób, że jak zaczęłam dusić mięsko, to cały czas podlewałam wywarem z gotującej się fasoli , ale wodą też możemy podlać i dusić . Po podduszeniu cały smak tego mięsa dodajemy do gotującej się fasoli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 12.04.2012 14:26
pyszne
babcia 12.04.2012 14:26
pyszne
jolita 15.08.2011 19:23
MNIAM MNIAM
novita26 15.08.2011 19:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat