Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOPATKA W SOSIE WŁASNYM

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 4 sztuki
grzybki suszone do smaku
cebula 2 sztuki
przyprawa kucharek do smaku
sól do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOPATKA W SOSIE WŁASNYM

Dokładnie umyć i wysuszyć kawałki łopatki. Do garnka wlać olej rzepakowy, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną w plastry cebulę. Podsmażyć cebulę do zrumienienia. Następnie włożyć do garnka kawałki łopatki, lekko podsmażyć. Wrzucić potem grzybki suszone, posypać przyprawą Kucharek, pieprzem i solą do smaku. Smażyć do miękkości, dolewając po trochu wody. Podawać do obiadu z ziemniaczkami i surówką. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 26.09.2013 08:41
muszę sam spróbować
Danka 02.09.2013 18:03
mniam polecam
Malgorzata549 02.09.2013 16:04
dobry pomysł na obiad
jussta 06.05.2013 18:55
dobre na każdą okazję
msmors 05.05.2013 12:54
bardzo smaczna
Janina 05.05.2013 12:08
Baedzo smaczne
Cranberry 05.05.2013 11:16
zrobię jutro na obiad !!! :)
TEtalicha 05.05.2013 10:51
pyszne miesko
dianix 05.05.2013 10:39
bardzo lubię łopatkę
Rafał3 05.05.2013 10:35
ale bym zjadła wygląda wyśmienicie
Boska_Agatka 05.05.2013 10:34
mniam mniam uwielbiam
Olga_SK 05.05.2013 10:32
dodatek grzybów na pewno sprawia, że mięsko ma nieziemski aromat!
Pietruszka 05.05.2013 10:29
uwielbiam z kaszą
IwonaDD 05.05.2013 10:09
pyszności!!!
Aleksandra/Olcia 05.05.2013 10:08
smacznie wuglada
w mojej kuchni 05.05.2013 10:01
takie jest najlepsze mięso na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak