Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 600 gram
cukinia 1
ząbki czosnku 2-3
cebula 1
przecier pomidorowy 2 łyżki
sos chili 2 łyżki
sól i pieprz
pomidory 500 gram
pieczarki 120 gram
makaron tagliatelle
bazylia świeża 3-5 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie pomidorowym

Makaronu ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Mięso,pomidory (sparzone i obrane ze skórki),cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek i podsmaż cebulę wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaj sos chili,przecier pomidorowy,pieczarki pokrojone w plasterki i pomidory. Następnie dodaj cukinię,pieczarki i bazylię.
Na osobnej patelni usmaż mięso po czym dodaj do sosu. Smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos podawaj z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 12.09.2016 15:56
Pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak