Łopatka marynowana w sosie sojowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Łopatka marynowana w sosie sojowym - bajka. Polecam smak niesamowity.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata:

  • sos sojowy

    50 gramów
  • ocet ryżowy

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • łopatka wieprzowa

    400 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy.

Czosnek obrać i pokroić w plastry.

Resztę składników mieszamy razem i wlewamy do miski lub worka.

Mięso obtaczamy marynatą z każdej strony i odkładamy do lodówki najlepiej na noc.

Po tym czasie mięso przekładamy razem z płynem do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO

Kasia Pichci
Jeśli mięso marynujemy w misce to przewracamy je na drugą stronę po paru godzinach. Takie mięsko użyłam do Ramenu, ale świetnie też smakuje na zimno jako dodatek do chleba. PYCHA Czas pieczenia oczywiście musi być pod kontrolą bo piekarnik piekarnikowi nie równy. Mięso ma być miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 01.03.2019 09:15
Smakowite mięsko.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat