Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna w kostce 1
woda 125 ml
cukier 500 g
kakao 60 g
mleko w proszku 500 g
herbatniki 60
orzechy posiekane 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOM

Wodę, cukier i margarynę zagotować. Następnie dodajemy mleko wymieszane z kakao i zmielona herbatniki. Mieszamy energicznie na malutkim ogniu i na koniec dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie. Całość wlewamy do keksówki, i po ostudzeniu wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.01.2013 18:25
PLAGIAT: http://knedlik.blox.pl/2007/11/63-Lom.html ... a do tego kopiuje czyjeś zdjęcia, pomimo, że są podpisane...
halina17 15.01.2013 14:33
Śmieszna nazwa Łom , po prostu blok czekoladowy- dobry blok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak