Lody z czerwonych porzeczek

Lody z czerwonych porzeczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    1,5 szkl.
  • śmietana 30%

    250 ml
  • cukier kryształ

    1/3 szkl.
  • mleko skondensowane niesłodzone

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Lody z czerwonych porzeczek foto
Porzeczki umyć, odsączyć, obrać z szypułek i zamrozić.
Krok 2 - Lody z czerwonych porzeczek foto
Zamrożone owoce przesyłać do blendera i zalać scłodzoną śmietanką.
Krok 3 - Lody z czerwonych porzeczek foto
Dosypać cukier i zmiksować.
Krok 4 - Lody z czerwonych porzeczek foto
W trakcie miksowania wlewać strumieniem mleko skondensowane.
Krok 5 - Lody z czerwonych porzeczek foto
Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 6 - Lody z czerwonych porzeczek foto
Gotową masę lodową przelać do pudełka że szczelną pokrywką, zamknąć i włożyć do zamrażarki. W trakcie mrożenia przemieszać co 30-60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat