Lody pomarańczowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    400 g
  • pomarańcze duże

    2
  • śmietanka trzydziesto%

    500 ml
  • cukier trzcinowy

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki i z każdej miąższ oddzielamy od białych włókien. Miąższ pomarańczy miksujemy blenderem, dodajemy do niego serek i mieszamy. Śmietankę ubijamy z cukrem, partiami przekładamy do serka i mieszamy. Gotowe wlewamy do maszynki do lodów i włączamy ją na 30 minut. Następnie wstawiamy do zamrażalnika na około 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 02.12.2015 17:29
pyszności
Anna133 29.08.2013 15:43
wow ale super
elaa 22.08.2012 15:51
wspaniałe
Megi 12.08.2012 16:01
pycha
wojtek5 11.08.2012 21:23
pycha
wojtek5 11.08.2012 21:23
pycha
tessinka 11.08.2012 21:19
Smakowicie wyglądają :) mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat