lody piernikowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lody waniliowe

    1 litr
  • brązowy rum

    1 łyżka
  • przyprawa do piernika

    1 łyżeczka
  • czekolada starta

  • konfitura wiśniowa

  • pierniczki

    pokruszone szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Lody lekko roztopić, przełożyć do metalowej miski, zmiksować z rumem, przyprawą, pokruszonymi ciastkami. Miskę wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Nałożyć lody do miseczek, posypać startą czekoladą. Podawać z konfiturą wiśniową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat