Lody kokosowe z maszynki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • mleko 3,2%

    1 szklanka
  • cukier

    4 łyżki
  • śmietanka kremowa

    1/2 szklanki
  • polewa malinowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Otwieramy puszkę z mlekiem kokosowy i dobrze mieszamy. W lodówce mocno chłodzimy śmietankę słodka i mleko. Miskę do robienia lodów mrozimy 24 godziny. Zamrożoną miskę wkładamy do maszynki. Wlewamy mleko kokosowe i włączamy maszynkę . Dodajemy cukier nie przerywając mieszania. Następnie wlewamy mleko i śmietankę. Mieszamy 30 min. Po tym czasie lody są gotowe. Nakładamy kulki lodów i polewamy polewką ja wybrałam malinową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat