Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lody jagodowe ze śnieżki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 2 op
śmietanka kremowa 1 szkl
jajko 3 szt
cukier 3/4 szklanki
woda 2 łyżki
jagody 1 szklanka
mleko 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: lody jagodowe ze śnieżki

Śnieżki ubić z mlekiem. W osobnym naczyniu ubić na sztywno kremówkę. Cukier i wodę zagotować. W misce ubijać jajka na białą puszystą masę, stopniowo dolewając gorący syrop z cukru. Jagody zmiksować. Wszystko razem połączyć i dokładnie zmiksować. Przełożyć do wysokiego zamykanego pojemnika (a najlepiej do dwóch). Wstawić do zamrażalnika. Co pół godziny wyjmować lody i miksować chwilkę- im więcej powietrza wtłoczymy w masę, tym lody będą bardziej puszyste. Czynność powtarzać minimum 4 razy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.09.2016 00:04
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak