Lody jagodowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    330 ml
  • jagody

    400 g
  • cukier

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Lody jagodowe foto

Jagody wsypać do rondelka wraz z cukrem, lekko rozgnieść widelcem, odstawić na godzinę, zagotować. Schłodzić.

Następnie do jagód dodać kremówkę, zmiksować blenderem na gładki krem.
Krok 2 - Lody jagodowe foto

Masę wlać do maszyny do kręcenia lodów i włączyć na 30 minut.
Krok 3 - Lody jagodowe foto

Po tym czasie mieszankę nałożyć do miseczek i zjeść (będą miękkie) lub przełożyć do miski i mrozić jeszcze kilka godzin aby dało się uformować gałki.
Krok 4 - Lody jagodowe foto
gotowe lody nałożyć do szklaneczek i posypać jagodami lub borówkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 07.06.2015 14:38
Super pyszne;)
Benita 06.06.2015 23:37
Moje ulubione lody :-)
Bernadeta1 06.06.2015 19:39
ślinka leci na takie domowe lody, pycha
fotoviderek 06.06.2015 18:40
Wspaniałe na dzisiejszy upał :)
Skotka 06.06.2015 17:14
Świetne lody :)
joanna30 06.06.2015 15:18
Idealne na dzisiejszy upał :)
Renata9 06.06.2015 15:10
Smaczniutkie lody zrobiłaś :-)
Aleksandra/Olcia 06.06.2015 13:47
pychotka mniam
Franciszek 06.06.2015 13:37
Super lody

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat