Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jagodowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 330 ml
jagody 400 g
cukier 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jagodowe

Kroki postępowania

1

Jagody wsypać do rondelka wraz z cukrem, lekko rozgnieść widelcem, odstawić na godzinę, zagotować. Schłodzić.

Następnie do jagód dodać kremówkę, zmiksować blenderem na gładki krem.
Krok 1 - Lody jagodowe foto
2

Masę wlać do maszyny do kręcenia lodów i włączyć na 30 minut.
Krok 2 - Lody jagodowe foto
3

Po tym czasie mieszankę nałożyć do miseczek i zjeść (będą miękkie) lub przełożyć do miski i mrozić jeszcze kilka godzin aby dało się uformować gałki.
Krok 3 - Lody jagodowe foto
4
gotowe lody nałożyć do szklaneczek i posypać jagodami lub borówkami
Krok 4 - Lody jagodowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 07.06.2015 14:38
Super pyszne;)
Benita 06.06.2015 23:37
Moje ulubione lody :-)
Bernadeta1 06.06.2015 19:39
ślinka leci na takie domowe lody, pycha
fotoviderek 06.06.2015 18:40
Wspaniałe na dzisiejszy upał :)
Skotka 06.06.2015 17:14
Świetne lody :)
joanna30 06.06.2015 15:18
Idealne na dzisiejszy upał :)
Renata9 06.06.2015 15:10
Smaczniutkie lody zrobiłaś :-)
Aleksandra/Olcia 06.06.2015 13:47
pychotka mniam
Franciszek 06.06.2015 13:37
Super lody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak