Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody czereśniowo-kokosowe z migdałami

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie czarne 500 g
śmietanka 36% 300-350 ml
ksylitol mielony do smaku
sok z cytryny do smaku
śmietanka kokosowa 200 ml
olej kokosowy 100 g
cukier waniliowy 2 op.
migdały zmielone 50-100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Lody czereśniowo-kokosowe z migdałami

Kroki postępowania

1
Czereśnie przebrać, umyć, osączyć i wypestkować.
Krok 1 - Lody czereśniowo-kokosowe z migdałami foto
2
Zmiksować na mus z dodatkiem ksylitolu.
Krok 2 - Lody czereśniowo-kokosowe z migdałami foto
3
Mus doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Krok 3 - Lody czereśniowo-kokosowe z migdałami foto
4
Dolać stopiony olej kokosowy i śmietankę kokosową oraz słodką śmietankę.
Krok 4 - Lody czereśniowo-kokosowe z migdałami foto
5
Dodać cukier waniliowy i zmielone migdały.
Krok 5 - Lody czereśniowo-kokosowe z migdałami foto
6
Przelać masę lodową do dużego szczelnie zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki. Raz na godzinę zmiksować, aby nie tworzyły się większe grudki lodu.
Krok 6 - Lody czereśniowo-kokosowe z migdałami foto
7
Podawać z połówkami czereśni.
Krok 7 - Lody czereśniowo-kokosowe z migdałami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 07.08.2016 11:37
smaczne lody
Skotka 04.08.2016 21:43
Wspaniałe lody:)
Aleksandra/Olcia 04.08.2016 13:57
smakowite
Wafelek2601 04.08.2016 11:24
Przepysznie wyglądają
Futka 04.08.2016 11:12
Przepyszne lody :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak