Lodowa z czerwoną papryką i konserwowym ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 duża
  • ogórek konserwowy

    4-5 szt
  • ocet winny

    3 łyżźki
  • oliwa

    9 łyżek
  • miód

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę dokładnie płuczemy i rozrywamy na nieduże kawałki. Dodajemy pokrojone w talarki lub półtalarki ogórki konserwowe oraz umytą i pokrojoną w cienkie paski paprykę. Oliwę mieszamy z octem, doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem. Polewamy warzywa, dokładnie mieszamy i podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 26.01.2012 12:30
Samo zdrowie, tylko robi? i je??.
MAR3STA 20.11.2011 22:50
fajne połączenie
Monika111 20.11.2011 20:11
fajna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat