Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Łódeczki z piersi kurczaka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
3 szt.
papryka czerwona
1 szt.
papryka żółta
1 szt.
ser żółty
10 dag
pieczarki
6 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 dag
jajko
1 szt.
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z piersi kurczaka

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, rozbić dosyć cienko w kształt prostokąta; posolić, popieprzyć. Papryki umyć, pokroić na kwadraty o boku 1,5 cm, ser pokroić w ten sam sposób. Pieczarki sparzyć. Na patyczki do szaszłyków nabijać naprzemiennie: paprykę czerwoną, pieczarki, ser żółty, paprykę żółtą. Tak przygotowany "szaszłyk" zawijamy w rozbite mięso, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i na chwilę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po wyjęciu przekroić łódeczkę wzdłuż szpadki, którą usuwamy.
Podawać na ciepło lub zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak