Łódeczki z cykorii z kremem z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1/2 sztuka
  • śmietanka kremowa

    2 łyżka
  • wędzony łosoś

    2 plastry
  • natka pietruszki

    do smaku
  • różowy pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cykoria

    2 czerwona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekrój awokado na pół. Wyjmij pestkę. Miąższ wyjmij do naczynia, wlej sok z połówki cytryny, zmiksuj, dodaj śmietankę i zmiażdżony czosnek, wymieszaj. Dodaj przyprawy: różowy pieprz i sól. Wymieszaj. Napełnij listki czerwonej cykorii. Na wierzch połóż paseczek wędzonego łososia. Udekoruj natką i posyp różowym pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 20.02.2014 20:36
bardzo fajne
goofy9 04.05.2013 22:34
super, wyglądają bardzo ciekawie
adam1f 17.04.2013 23:17
fajny przepis
Laila2786 05.04.2013 12:57
bardzo pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat