Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papryka czerwona
1 kg -
bakłażan
2-3 duże -
cebula biała
3 duże -
pomidory
1 kg -
koncentrat pomidorowy
400 ml -
papryczka chilli
marynowana -
olej słonecznikowy
100 ml -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
gruboziarnista -
cząber
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
Papryka słodka mielona Prymat
2-3 łyżki -
kozieradka
do smaku -
Rozmaryn suszony Prymat
do smaku -
czosnek
kilka ząbków -
cukier kryształ
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Gorącą pastę zapakować do małych słoiczków i zapasteryzować 15-20 minut.
Marynowane chili można zastąpić świeżym, które trzeba udusić z pozostałymi warzywami, albo użyć sproszkowanego. * Najlepiej nadają się pomidory o niskiej zawartości soku np. Lima, ale muszą być bardzo dojrzałe.![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się