Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Lin z groszkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin
1 kg
groszek zielony
1 puszka
natka pietruszki
1 łyżka
mąka
1 łyżka
sól
1 do smaku
Sklep Prymat
pieprz
1 do smaku
Sklep Prymat
cukier
1 do smaku
masło
1 do smaku
olej
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lin z groszkiem

Rybę myjemy sprawiamy odfiletowujemy kroimy w dzwonki oprószamy solą pieprezm mąką smażymy na oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor groszkek odcedzamy z zalewy podduszamy z masłem doprawiamy solą i cukrem wykładamy groszkiem do naczynia żaroodpornego na nim układamy dzwonki lina i wstawiamy na 10 minut do średnio nagrzanego piekarnika podajemy rybę z ziemniakami puręe posypujemy natką i wiórkami masła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 24.10.2011 19:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak