likier orzechowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytusa

    1 l
  • wody

    500 ml
  • cukru

    500 g
  • orzechów włoskich

    500 g
  • migdałów

    100 g
  • goździków

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy i migdały sparzamy. Obieramy ze skórki i razem z goździkami zalewamy spirytusem. Dodajemy przegotowaną wodę, szczelnie zamykamy i odstawiamy na okres 2 tygodni. Następnie odcedzamy nalewkę. Gotujemy z cukru syrop i dodajemy do nalewki. Przelewamy do butelek, zamykamy szczelnie i odstawiamy na kilka dni w ciemne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misiakova 28.05.2012 08:19
ciekawe z czego zrobiło się takie białe ?
Iiiiii 18.04.2012 08:53
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat