Letnia sałatka z arbuzem i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    1/4 szt
  • ser feta

    1 opakowanie
  • mięta

    1/4 pęczka
  • bazylia

    1/4 pęczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Fetę kroimy w kostkę takiej samej wielkości jak arbuza.

Miętę i bazylie drobno siekamy. Na talerzach układamy pokrojonego arbuza, posypujemy go pokrojoną fetą i posiekanymi ziołami, całość oprószamy mielonym pieprze.

Odstawiamy na 15 minut aby smaki się połączyły i serwujemy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 29.07.2015 15:49
ciekawy pomysł
Monika-twin 15.06.2015 14:44
CIEKAWA SAŁATKA.
Ola1young 14.06.2015 15:47
ciekawa sałatka :)
inka2012 14.06.2015 14:43
ciekawe połączenie :)
jagoda5913 14.06.2015 14:28
Piėknie wygląda i pyszna
Maridka19 14.06.2015 12:17
Pyszna sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat