Przepis i sposób przygotowania na: LEŚNY DE VOLAILLE Z CUKINIĄ I ZIEMNIACZKAMI
Mięso pokroić na plastry i rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Grzyby umyć, dokładnie oczyścić, pokroić na duże kawałki i gotować około 5min. po czym odcedzić. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić drobno posiekaną cebulkę. Dodać grzyby i dusić około 15min. Doprawić rozmarynem. Po uduszeniu grzyby ostudzić. Łyżkę farszu i plaster sera kłaść na rozbite plastry mięsa i zawijać tak, aby zamknąć zawartość (żeby nie wypłynęła podczas smażenia). Kotlety obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią. Cukinie pokroić w kostkę i dusić pod przykryciem na maśle na małym ogniu aż w połowie zmięknie. Doprawić solą i majerankiem. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.