Leśne serduszka

Leśne serduszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    125 gram
  • cukier

    100 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    175 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • DODATKOWO:

  • śmietana tortowa

    1 szklanka
  • cukier puder

    2 łyżki
  • likier kokosowy

  • owoce

    120 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mrożone owoce u mnie jagody zagotować i zmiksować, następnie wymieszać z 2 łyżkami cukru i wystudzić. Margarynę utrzeć z resztą cukru na gładki krem do kremu dodać jajka i cały czas ucierać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem i sodą, następnie na przemian z musem jagodowym dodawać do kremu i ucierać do momentu uzyskania gładkiego ciasta.
Foremki do babeczek w kształcie serduszek napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec do 25 min w temp. 180st.

Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z cukrem pudrem.

Z upieczonych babeczek ściąć góry i malutkim serduszkiem wyciąć otworki, doły serduszek nasączyć likierem kokosowym i posmarować bitą śmietaną, przykryć druga częścią babeczki z otworem. Przed podaniem schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marines27 06.06.2013 08:59
ciekawy przepis
MAR3STA 24.02.2013 19:01
pyszne serduszka
mitek111 21.02.2013 21:36
wyglądają apetycznie:)
Boska_Agatka 21.02.2013 21:32
pomysłowo
ewamp 21.02.2013 21:31
fajne
Misada 21.02.2013 21:20
świetne
Rafał3 21.02.2013 21:20
super pomysł
Rafał3 21.02.2013 21:18
brzmi apetycznie
Krzysiek3 21.02.2013 21:15
super
Klisza 21.02.2013 21:12
fajnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat