Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
grzyby świeże
1 kg -
cebula
2 szt -
olej
2 łyżki -
masło
1 łyżka -
czosnek
2 ząbki -
koncentrat pomidorowy
1 łyżka -
śmietana 30%
50 ml -
bulion warzywny
200 ml -
mąka
1 łyżeczka -
sól, pieprz
-
pietruszka zielona
-
tortilla
4 szt -
papryka czerwona
0,5 szt
Sposób przygotowania
Podsmażone grzyby posypać mąką, zalać bulionem, śmietanką, dodać czosnek ,koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 20min,następnie odkrywamy i podgrzewamy ,aż sos zgęstnieje.
Gotowe ragout posypujemy natką pietruszki, pokrojoną w kostkę świeżą czerwoną papryką i podajemy w miseczkach z tortilli.
Wykonanie miseczek z placków tortilli, jest bardzo proste. Pomiędzy dwie metalowe czy inne żaroodporne naczynia, wkładamy placek i pieczemy 5-10 minut w piekarniku w temp. 200C.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się