Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Leśne grzyby w tortilli.

5.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże
1 kg
cebula
2 szt
olej
2 łyżki
masło
1 łyżka
czosnek
2 ząbki
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
śmietana 30%
50 ml
bulion warzywny
200 ml
mąka
1 łyżeczka
sól, pieprz
pietruszka zielona
tortilla
4 szt
papryka czerwona
0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leśne grzyby w tortilli.

Oczyszczone grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą ,aż odparuje płyn.
Podsmażone grzyby posypać mąką, zalać bulionem, śmietanką, dodać czosnek ,koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 20min,następnie odkrywamy i podgrzewamy ,aż sos zgęstnieje.
Gotowe ragout posypujemy natką pietruszki, pokrojoną w kostkę świeżą czerwoną papryką i podajemy w miseczkach z tortilli.
Wykonanie miseczek z placków tortilli, jest bardzo proste. Pomiędzy dwie metalowe czy inne żaroodporne naczynia, wkładamy placek i pieczemy 5-10 minut w piekarniku w temp. 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.10.2013 00:07
grzybowe tortilli na pewno bardzo smaczne
sasanka 04.10.2013 09:30
Tortilla w wersji bardzo polskiej :D
iwi 04.10.2013 06:24
Super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak