Leśne grzyby w tortilli.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby świeże

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    50 ml
  • bulion warzywny

    200 ml
  • mąka

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

  • pietruszka zielona

  • tortilla

    4 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą ,aż odparuje płyn.
Podsmażone grzyby posypać mąką, zalać bulionem, śmietanką, dodać czosnek ,koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 20min,następnie odkrywamy i podgrzewamy ,aż sos zgęstnieje.
Gotowe ragout posypujemy natką pietruszki, pokrojoną w kostkę świeżą czerwoną papryką i podajemy w miseczkach z tortilli.
Wykonanie miseczek z placków tortilli, jest bardzo proste. Pomiędzy dwie metalowe czy inne żaroodporne naczynia, wkładamy placek i pieczemy 5-10 minut w piekarniku w temp. 200C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 06.10.2013 00:07
grzybowe tortilli na pewno bardzo smaczne
sasanka 04.10.2013 09:30
Tortilla w wersji bardzo polskiej :D
iwi 04.10.2013 06:24
Super jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat