Les coquillages - nadziewane muszelki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • pomidory bez skóry

  • oliwa

  • koncentrat pomidorowy

  • ser żółty

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.
Pieczarki, cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory z puszki. Dodać obgotowane brokuły. Doprawić curry.
Ostudzony makaron wypełnić przygotowanym farszem.

Naczynie żaroodporne posmarować koncentratem. Muszelki układać jedna obok drugiej tak, by się nie przewróciły.
Na wierzch ułożyć plasterki sera żółtego.
Zapiec w piekarniku w 180 stopniach aż do roztopienia się sera.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 30.04.2014 14:19
uwielbiam je, sa pyszne!
erym 05.01.2014 13:19
piekne te muszelki, mi sie niestety ostatnio nie udaly, musze wyprobowac twoj przepis
smerfetka79 25.09.2013 17:16
a jaki ser polecasz? szkoda że nie ma zdjęcia po upieczeniu- muszelki wyglądają pięknie
czekoladka_m 08.09.2013 10:12
Wyglądają naprawdę apetycznie:):)
adelajda 02.08.2013 18:17
super muszle :)
Bernadeta1 17.06.2013 11:39
wyglądają bardzo smacznie i kusząco
Adam/ZUB3R 12.06.2013 22:42
bardzo smaczne
EmciaPichci 12.05.2013 20:28
pyszności!
Kasia36 08.04.2013 22:43
smakowite danie
Dorian 07.03.2013 07:57
super pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat