Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie placuszki z jagodami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 1/2 szkl.
mąka pełnoziarnista 4 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
jajko 1 szt.
olej do smażenia
cukier puder do posypania
serek homogenizowany 200 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie placuszki z jagodami

Serek waniliowy przekładamy do miseczki, dodajemy jajko, cukier waniliowy oraz przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy opłukane i osączone jagody i delikatnie mieszamy.
Placuszki smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.
Gotowe placuszki posypujemy cukrem pudrem. Możemy także przybrać kleksem serka waniliowego i jagodami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 06.08.2013 17:02
Dziękuję bardzo za komentarze :)
Czarnula87 05.08.2013 18:39
lubię te placki fajne na śniadanie
Olga_SK 05.08.2013 17:34
Uwielbiam takie placuszki na weekendowe śniadanka :D
jasiek 05.08.2013 13:40
mniamciu placuszki
Katarina 05.08.2013 13:20
Pychotki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak