Lekki torcik brzoskwiniowo - śmietankowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt
  • śmietan fix

    1 op
  • cukier puder

    2 łyżki
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 op
  • sok brzoskwiniowy

    100 ml
  • dżem morelowy

    6 łyżeczek
  • kremówka

    320 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upieczony biszkopt (przepis znajdziecie na stronce) studzimy a nastepnie przekrawamy tak by otrzymac 3 blaty. Ponczujemy np. sokiem z brzoskwiń. Wcześniej przygotowujemy galaretkę brzoskwiniową wg instrukcji na opakowaniu z tym że dajemy 400ml wody. Galaretke studzimy tak aby lekko stężała.
Śmietanke ubijamy ze śmietanfixem, pod koniec dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Dodajemy stężała galaretkę i delikatnie mieszamy. Przekładamy biszkopt: ciasto, masa śmietankowa, dżem, ciasto itd i dekorujemy wedle uznania. Pozostawiamy w lodówce przynajmniej na 3 godziny.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 26.11.2011 08:01
Bardzo ładny
treonina 25.11.2011 14:13
wygląda świetnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat