Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki serniczek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
twaróg zmielony 500 gram
ksylitol 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
rodzynki 60 gram
skórka pomarańczowa z 1/2 pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki serniczek

Kroki postępowania

1
Rodzynki wsypujemy do szklanki i zalewamy wrzątkiem. Pozostawiamy na chwile. Jajka rozbijamy i rozdzielamy białka od żółtek. Do żółtek dodajemy ksylitol i cukier waniliowy i ucieramy.
Krok 1 - Lekki serniczek foto
2
Dodajemy namoczone rodzynki i skórkę otarta z połowy sparzonej pomarańczy. Mieszamy i stopniowo dodajemy ser.
Krok 2 - Lekki serniczek foto
3
Oddzielone białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy i delikatnie łączymy całość.
Krok 3 - Lekki serniczek foto
4
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy do godziny w temperaturze 180stopni.
Krok 4 - Lekki serniczek foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 27.04.2015 12:30
Uwielbiam serniki!
marcia7 26.04.2015 21:38
taki jak lubię
Hrabina w kuchni 26.04.2015 21:35
Smaczny serniczek.
bertpvd 26.04.2015 21:17
super sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak