Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki krem z selera

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt
ziemniaki młode 5 szt
śmietana 12-procentowa
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka
bulion warzywny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki krem z selera

Seler obieramy z łupiny i ścieramy na tarce duże oczka. Ziemniaki szorujemy skrobiemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni na maśle podsmażamy seler i ziemniaczki. Po ok 5 min zalewamy wszystko ok 3 szklankami bulionu warzywnego. Gotujemy ok 5 min. Następnie miksujemy wszystko na gładką masę. Zagotowujemy i zaciągamy śmietanką. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.06.2013 10:51
Seler - zdrowe jedzonko
Sylwia26 28.06.2013 09:55
ślinka leci
V_kuchareczka 28.06.2013 09:49
wygląda apetycznie
gotujebochce 28.06.2013 09:48
musi nieźle smakować
bogusia19 28.06.2013 09:41
smakowitości
Megg 28.06.2013 09:40
wygląda bardzo smakowicie
iwa643 28.06.2013 09:30
Polecam smaczna
dodi 28.06.2013 09:30
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak