Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki deser otrębowy z czereśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby 3 łyżki
jogurt naturalny 150 g
czereśnie 2 garście
miód do smaku opcjonalnie

Porada

Idealne na zdrowy deser lub drugie śniadanie

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki deser otrębowy z czereśniami

Jogurt dzielimy na dwie części. Do jednej dokładamy otręby, mieszamy. Jeśli lubimy słodsze desery możemy do jogurtu dodać odrobinę miodu, wymieszać.

Czereśnie drylujemy. Kilka układamy na dnie kieliszków. Następnie wykładamy jogurt z otrębami. Znów kilka czereśni i czysty jogurt.

Wierzch deseru posypujemy delikatnie otrębami.

Deser podajemy schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 24.10.2016 09:26
smaczny deser
Diana Rusiłowicz 24.10.2016 00:19
Pysznie wygląda!
halina17 23.10.2016 22:02
Dobry bdeser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak