Lekki bigosik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    80 dag
  • cebula

    2 szt
  • boczek wędzony

    8 dag
  • smalec

    1 łyżka
  • kiełbasa

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do potraw

    do smaku
  • pomidor

    3 szt
  • natka pietruszki

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię pokrój w kostkę ze skórką. Na smalcu podsmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj plastry kiełbasy i cukinię. Smaż 5 min. Dolej kilka łyżek wody, dodaj jarzynkę, sól i pieprz do smaku. Duś przez 5 min. Dołóż pokrojone pomidory obrane ze skórki, dogotuj. Posyp zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 24.01.2013 08:28
super
Edyta14 15.05.2012 16:41
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat