Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki bigosik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 80 dag
cebula 2 szt
boczek wędzony 8 dag
smalec 1 łyżka
kiełbasa 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku
pomidor 3 szt
natka pietruszki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki bigosik

Cukinię pokrój w kostkę ze skórką. Na smalcu podsmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj plastry kiełbasy i cukinię. Smaż 5 min. Dolej kilka łyżek wody, dodaj jarzynkę, sól i pieprz do smaku. Duś przez 5 min. Dołóż pokrojone pomidory obrane ze skórki, dogotuj. Posyp zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.01.2013 08:28
super
Edyta14
Edyta14 15.05.2012 16:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak