Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 l
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka korzeń 1 szt
seler kawałek
ogórki kiszone 2 szt
ogórki konserwowe 3 szt
Koperek suszony Prymat 2 łyżi
sól
pieprz
woda 100 (z ogórków)

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa ogórkowa

Ziemniaki, pietruszkę, marchew i seler obieramy, płuczemy w zimnej wodzie i kroimy w kosteczkę Bulion należy zagotować i dodać do niego pokrojone warzywa - wszystko gotujemy około 15 minut, w tym czasie ogórki kroimy w małą kosteczkę, dodajemy do pozostałych gotujących warzyw, dolewamy wodę z ogórków i gotujemy razem przez około 10 minut, na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy suszony koperek i podajemy zupkę na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja25 29.12.2012 17:10
pycha
Adamorek 29.12.2012 16:44
dobra lekka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak