Lekka tarta malinowo-jagodowa z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    200 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    100 gram
  • cukier puder

    2 łyżki
  • ekstrakt waniliowy

    1,5 łyżki
  • maliny świeże

    30 dag
  • jagody

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Lekka tarta malinowo-jagodowa z budyniem foto
Składniki na ciasto łączymy ze sobą i miksujemy mikserem za pomocą haka. Można też ręcznie wyrobić ciasto. Następnie ulepiamy z niego kulkę i wsadzamy do lodówki na przynajmniej 30 minut lub do zamrażalnika na 10 minut.Ciasto wykładamy na formę i nakłuwamy widelcem. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.
Krok 2 - Lekka tarta malinowo-jagodowa z budyniem foto
W tym czasie robimy budyń według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy do niego ekstrakt waniliowy.Tartę smarujemy budyniem.
Krok 3 - Lekka tarta malinowo-jagodowa z budyniem foto
Na wierzch układamy owoce. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa6274879 21.08.2012 12:24
Ślinka cieknie na sam widok!
sylwia / sytofala 21.08.2012 11:12
bardzo kusząca
Aleksandra15 21.08.2012 09:46
Wygląda bosko!
EWI 21.08.2012 09:28
pycha
V_kuchareczka 21.08.2012 09:13
wygląda bardzo apetycznie
gosia47-47 21.08.2012 09:07
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat