Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka tarta malinowo-jagodowa z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
jajko 1 sztuka
masło 100 gram
cukier puder 2 łyżki
ekstrakt waniliowy 1,5 łyżki
maliny świeże 30 dag
jagody 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka tarta malinowo-jagodowa z budyniem

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto łączymy ze sobą i miksujemy mikserem za pomocą haka. Można też ręcznie wyrobić ciasto. Następnie ulepiamy z niego kulkę i wsadzamy do lodówki na przynajmniej 30 minut lub do zamrażalnika na 10 minut.Ciasto wykładamy na formę i nakłuwamy widelcem. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.
Krok 1 - Lekka tarta malinowo-jagodowa z budyniem foto
2
W tym czasie robimy budyń według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy do niego ekstrakt waniliowy.Tartę smarujemy budyniem.
Krok 2 - Lekka tarta malinowo-jagodowa z budyniem foto
3
Na wierzch układamy owoce. Smacznego!
Krok 3 - Lekka tarta malinowo-jagodowa z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 21.08.2012 12:24
Ślinka cieknie na sam widok!
sylwia / sytofala 21.08.2012 11:12
bardzo kusząca
Aleksandra15 21.08.2012 09:46
Wygląda bosko!
EWI 21.08.2012 09:28
pycha
V_kuchareczka 21.08.2012 09:13
wygląda bardzo apetycznie
gosia47-47 21.08.2012 09:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak