Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka surówka z pekinką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
mandarynka 4 sztuki
pomidor 1/2 sztuki
jabłko 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka surówka z pekinką

Kapustę umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Pomidora i cebulkę pokroić w kostkę. Dodać do kapusty. Jabłko zetrzeć na grubych oczkach, dodać do reszty składników. Mandarynki obrać, podzielić na plasterki, a każdy plasterek pociąć do 2-3 części. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać oliwę oraz ocet winny. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 05.01.2014 18:13
świetna do obiadu
ONY_za_kare 11.11.2013 12:44
świetna suróweczka
JOANNA16 07.06.2013 22:26
pyszna suróweczka
teresa18 07.06.2013 21:37
fajne witamninki
IlonaAlbertos 29.05.2013 13:52
Lekka, smaczna i zdrowa.
mirosława4 09.05.2013 21:19
bardzo smaczna :)
mela25 24.03.2013 16:19
smakowita mniam
Krzysztof15 01.03.2013 21:33
lekkie salatki to jest to co lubie
treonina 25.02.2013 00:10
bardzo lubię takie sałatki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak