Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jogurt naturalny do pożądanej konsystencji
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
ogórek konserwowy Smak 4 szt

Porada

Jogurt można podmienić na majonez lub wykorzystać jogurt plus majonez. Sałatkę polecam serwować w liściach cykorii lub na pieczywie lekkim.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Warzywa oczyszczamy. Cebulę drobno siekamy, fasolę odcedzamy, płuczemy i zostawiamy na sicie. Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt, sól oraz pieprz i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 14.10.2016 20:26
Nowocześnie
Pani Domu 11.10.2016 20:35
fajna sałatka
Habibi 11.10.2016 10:42
Bardzo lubię sałatki z tuńczykiem, u mnie dziś od rana tuńczykowo się zrobiło :)
RenataZ-et 11.10.2016 10:34
fajna sałatka
ilka01 11.10.2016 10:24
świetnie podana
Czyki 11.10.2016 08:41
Ślicznie podane, wspaniała sałatka:)
pestka 11.10.2016 06:59
lubię takie sałatki
Łukasz15 10.10.2016 22:13
Wygląda przepysznie
Futka 10.10.2016 21:54
Pyszna i pożywna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak