Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z sałaty i żurawiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 1/2 opakwoania
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej rzepakowy
sok z cytryny
lód 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z sałaty i żurawiny

Sałatę lodową myjemy , osuszamy i kroimy w paseczki. Sałatę przekładamy do miski. Dodajemy suszona żurawinę. Mieszamy . Dodajemy dobrej jakości olej rzepakowy . Solimy do smaku i dodajemy pieprz kolorowy świeżo mielony. Kropimy sokiem z cytryny. Podajemy po ok 20 min od przygotowania. Polecam do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 27.03.2013 12:56
poezja smaku
kika100 27.03.2013 12:26
cudowna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak