Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z kurczakiem, orzeszkami i sezamem
czosnek, zioła prowansalskie, pieprz biały, szczyptę soli wymieszac z jogurtem.
Przygotowanie:
Pierś zamarynować w marynacie jogurtowo-czosnkowej, przełożyć w folię, a następnie wstawić na 45 min do lodówki.
Paprykę pociąć w cienkie paseczki, pomidory pokroić w ćwiartki, dodać mix sałat, kukurydzę orzechy ziemne niesolone i sezam. Wszystko polać oliwą z oliwek.
Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i położyć pierś z całą marynatą. przykryć i dusić 7-10 min z każdej strony, następnie odkryć aby odparowała woda i pierś nabrała złotego koloru.(ewentualnie ugrilować)
Ostudzoną pierś pokroić w plastry i dodać do Salaty.
Podawać z sosem sałatkowym czosnkowo jogurtowym jako osobny dodatek.