Lekka sałatka z kiełkami i grejpfrutem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grejpfrut

    1 sztuka
  • kiełki brokuła

    10 dag
  • sałata zielona

    kilka listów
  • oliwa

  • pieprz kolorowy ziarnisty

    świeżo mielony
  • sól do smaku

  • rzodkiewki

    4-5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grejpfruta obieramy ze skórki. Następnie dzielimy na cząstki. Za pomocą małego nożyka dokładnie usuwany białe błonki.
Rzodkiewki kroimy w plasterki. Sałatkę kroimy na mniejsze części.
Tak przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy kiełki i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatkę porcjujemy do salaterek. Polewamy oliwą z oliwek i podajemy.
Jadwiga/Jaga85
Aby była bardziej chrupiąca polecam dodatkowo posypać ją uprażonym słonecznikiem. Aby była bardziej syta możemy połączyć ją majonezem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 23.01.2015 01:04
tylko taka robić.
gottrina 22.01.2015 21:04
lubie takie sałatki
Kamil 22.01.2015 20:31
Orzeźwiające :)
eliza135 22.01.2015 16:49
zjadłabym taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat