Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina truskawkowo mleczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka
cukier 1 łyżka
galaretka owocowa 1 paczka
woda ¾ szklanki
truskawki 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: legumina truskawkowo mleczna

Galaretkę rozpuścić dokładnie we wrzącej wodzie, wsypać cukier i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Dobrze ochłodzone mleko wlać do wysokiego garnka i miksować ok. 5 minut, aż powstanie puszysta piana. Galaretkę ostudzić, wlewać stopniowo do mleka i miksować, aż zacznie gęstnieć. Następnie przelać do kompotierek, zatopić w leguminie po kilka owoców i chłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak