legumina truskawkowo mleczna

legumina truskawkowo mleczna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane niesłodzon

    1 puszka
  • cukier

    1 łyżka
  • galaretka owocowa

    1 paczka
  • woda

    ¾ szklanki
  • truskawki

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić dokładnie we wrzącej wodzie, wsypać cukier i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Dobrze ochłodzone mleko wlać do wysokiego garnka i miksować ok. 5 minut, aż powstanie puszysta piana. Galaretkę ostudzić, wlewać stopniowo do mleka i miksować, aż zacznie gęstnieć. Następnie przelać do kompotierek, zatopić w leguminie po kilka owoców i chłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat