legumina cytrynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt.
  • cukier puder

    1/2 szklanka
  • tłuszcz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • sok z cytryny

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ocieramy skórkę z cytryn. Żółtka z cukrem ucieramy na puszysty kogel - mogel. Dodajemy otartą skórkę, sok z cytryny, ubitą pianę i bułkę tartą. Mieszamy, wlewamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni na ok pół godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat