Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebula
2 sztuki -
sól
1 szczypta -
olej
1 łyżka -
żółta papryka
1 sztuka -
zielona papryka
1 sztuka -
pomidory
1/2 kg -
cukinia
2 sztuki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka -
woda
1/2 szklanki -
fix do leczo
1 opakowanie -
natka pietruszki
1 pęczek -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
2 szczypty -
papryka
1 (biała) -
papryka czerwona
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Leczo z kolorową papryką
Fix do leczo rozprowadzamy w wodzie. Natkę pietruszki po umyciu i osuszeniu siekamy niezbyt drobno.
W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, dodajemy sól i pieprz i smażymy mieszając od czasu do czasu, aż cebula się zeszkli. Wtedy dorzucamy paprykę, pomidory i słodką paprykę w proszku. Mieszamy i gotujemy przez 10 minut, dodajemy Fix do leczo i całość gotujemy jeszcze przez 10 minut mieszając od czasu do czasu. Dorzucamy cukinię i gotujemy jeszcze przez 15 minut. Na samym końcu dodajemy natkę pietruszki. Podajemy z pieczywem.
Komentarze (7)